Vad blev det för mat.


Den fyllda filén fick sällskap i ugnen av  en sås som bestod av 2dl matgrädde ,2dl creme fraice ,1/2dl soya och en tsk sambal oelek..det fick gotta sig i ugnen 175* i ca 1,5 timme..Jag hade en kastrull med ris som fick sina 10 min koktid lagom till att filén blev klar..Sallad,tomater och små gurkbåtar blev tillbehör..2.27

Undrar om inte detta blev en av mina bäst lyckade rätter,,platsar tvärsäkert på min 10 i topp lista,,,Rackarns så gott det blev..Räckte till några lådor oxå,,så jag får njuta flera gånger.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

8 reaktioner till “Vad blev det för mat.”

 1. Vi gick faktiskt ute ett tag i dag också. Så hämtade vi Baloo också. Rart av dej förresten att tänka på honom, när du hade tävlingen. Den såg jag inte att du hade.

  Sv. Det är lite bättre väder hos oss nu. Lagom tills att vi ska krypa till sängs.

  Kram/Gilla

 2. Det är en jättegod sås som jag haft över kotletter. Jag tippsar såsen till dem med.
  Ser jättegott ut på bilden.
  Ska nog gjöra denna sås i helgen.
  Muuums.
  Kramen.

 3. vad bra 🙂 där ser du vad du kan
  mina kycklingbiffar blev också goda, bara det att jag trodde att jag hade timjan hemma, vilket jag inte hade, den här gången fick det bli oregano istället, men nästa gång jag testar blir det med timjan
  ha en fin kväll nu
  kramar

 4. Jäkla gottegris!

  Sv: Vi hade verkligen en fin promenad i går och har bestämt oss för att gå en bra runda idag också. Hela dagen hittills har det varit dimmigt ute. Dimman har skiftat från tjock mjölkig dimma och nu har den lättat lite grann. Jag väntar bara på att Sibbe ska vakna efter sin lunchvila.

  Kram/Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s