Lite förgyllning av en förkyld dag..


3.5.Kycklingfile-vert

Förkyld men utan ledvärk,då går det väl åt rätt håll,fundrar på mat,,hur ska jag nu ta hand om de frysta kycklingfiléerna som jag inte lade i frysen i går..Bara att kolla vad som finns i skåpet..Inte fanns väl så mycket att skriva hem om..En liten bit Kvibbile grönmögelost,2 dl matgädde,2pkt bacon avsedda för omeletter..Men det får duga,saltade och pepprade,strödde över rejält med timjan,, skar en djup ficka i filéerna som jag fyllde med mögelosten,lindade sedan rejält med bacon om varjefilé.Lade de 4 filéerna i en ganska trång form,,rörde ihop matgrädden,soyan och vattnet,som jag slog över filéerna,,som fick gå in i ugnen 200*..Satte in en liten form med Hasselbackspotatis…Avnjöt sedan en jättegod mör filé som bara smälte i munnen..Känner mig lite smålycklig som har 3 st lådor som ska avnjutas om någon/några dagar..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

7 reaktioner till “Lite förgyllning av en förkyld dag..”

  1. Skönt att det förkylda verkar ha vänt till det bättre. Kyckling och grönmögelost gifter sig bra som kockarna brukar uttrycka det. Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s