Waylon Jennings.


Waylon har varit en av mina favoriter inom countrymusiken sedan 1966 då jag köpte den första skivan med honom. Jennings blev först känd som basist åt Buddy Holly, efter att denne brutit med The Crickets. Han undkom den  flygolycka den 3 februari 1959 i vilken Buddy Holly, Ritchie Valens och J. P. ”The Big Bopper” Richardson dog genom att Jennings erbjudit den influensasjuke Richardson sin plats i planet. Efter några års inaktivitet fortsatte han därefter sin karriär som soloartist. Låten A Couple More Years har alltid varit en favolåt.Waylon avled 13 februari 2002 i sviterna av Diabetes.

Carter Robinson en sångerska som kom in som backup sångerska i Waylons band redan 1976,hon blev kan man säga permanent medlem i bandet sedan dess.Hittade denna inspelning av samma favoritlåt men nu med Carter Robinson,denna version griper tag i hjärtat verkligen,mina ögon tåras

Måste även lägga in en låt med Waylon Jennings från 1977 *Ol’ Waylon* -heter skivan.Låten ”Lucille” kommer ni kanske att känna igen som en låt som Kenny Rodgers hade en hit med..Men denna version är 10 ggr bättre,bara gitarrsolot i slutet på låten är värt hela pengen.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “Waylon Jennings.”

 1. Måste säja att jag gillar Kenny Rogers version bättre. Min favorit bland Country Singers är nog Marty Robbins. Martys ”Cool Water”, ”Devil Woman”, ”El Paso”, t.ex. ////// Johnny Cash är också där. För att inte tala om Patsy Kline …

  1. Jag har ju alltid gillat Waylon,så därför hamnar hans version på topp..Marty Robbins ”Devil Woman” är en höjdarlåt.Patsy Klines version av låten ”Blue” gillar jag,,LeAnn Rimes har gjort den låten väldigt lika Patsys jättebra..Howdy Ruth.Kram.

   1. Tack för infon Ruth,jag hade aldrig hört These boots are made for walking med Patsy,,den var ju mycket bättre än Nancy Sinatras version,som var den enda jag hört tidigare.Tack Haé Kram.

 2. Ingen av dessa låtar är bekanta flör mej, men så har jag aldrig lyssnat särskilt mycket på country.
  Trodde först det var Little Richards Lucille och blev väldans nyfiken, men upptäckte direkt att så var det ju inte…hihi
  ha en fin dag,
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s