Minns du Melodin?


Nu har vi kommit till 1973..En inspelning av Hootenanny låg på Svensktoppen i 52 veckor under perioden 26 november 1972-18 november 1973, med en andraplats som högsta placering. Det innebar nytt rekord för antalet veckor som en melodi legat på Svensktoppen, ett rekord som stod sig fram till 1989-1990 då rekordet slogs av sången ”De sista ljuva åren”.Låten är denna.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

5 reaktioner till “Minns du Melodin?”

  1. Jag ÄLSKAR Dan Andersson och hans sånger. Min mor kom från
    Dalarnas Finnmark, där Dan höll till. – Som liten hälsade jag på min
    Mormor och gick i skogarna där, så jag kan verkligen förstå, varifrån
    han kommer.

    1. Jag låg två veckor utanför Fredriksberg när jag gjorde rekryten,då körde jag till Falun 2 ggr i veckan för att proviantera.Då minns jag att jag passerade en del orter som Dan Andersson nämnt i sin diktning.Jag minns att jag körde förbi Skattlösberg där Dan föddes..Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s