Lördag uni.15 J


Jag har nu landat i Uppssala,efter en biltur som tog 35 min längre än vanligt, pga,avstängd påfart till E 4:an vid Dragon Gate,fick köra via Skärplinge-Tierp.Vädret har varit lite hipp som happ sol/mulet men ingen nederbörd..

Väl framme så bjöd sonen på lite godis i glas,har inte en susning vad som var i glaset,,men det var jättegott..

Blev lite balkonghäng senare på eftermiddagen,solen värmde riktigt skönt,en och annan molntuss kom och skymde solen korta stunder,men även det var skönt..

Blev även serverad en öl,om jag säger att den var den godaste jag smakat på många år,så överdriver jag inte,det var en öl från Skottland..

Sedan mot kvällningen blev det ju dags att tugga i sig något matnyttigt,och det blev det med råge..På tallriken ligger en bit valbiff,en bit rostbiff och en bit fläskfilé,bea paprika,champinjoner och klyftpotatis,i glaset en röd Italienare ”Grande Alberone” Nr 72805 99:- Omdöme Kryddig smak med fatkaraktär och liten sötma, inslag av körsbär, plommon, choklad, kaffe, kanel, örter och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm- eller nötkött eller till lagrade hårdostar., Passade alldeles utmärkt till dagens tallrik..Så nu är gubben proppmätt och belåten..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

En tanke på “Lördag uni.15 J”

  1. Det blev en riktig smarrig grilltallrik, jag förstår att du blev mer än mätt, mums!

    Den där Skotska ölen ser ut som något för mej, men den finns förstås inte att köpa här.

    Så bra att Joacim tar så väl hand om dej, så slipper jag vara orolig för dej nu när du inte är världsmästare längre och det är lite si och så med måendet.

    Ha det så himla fint i Uppsala nu,

    Kram

Lämna en kommentar