Kollade i källarförrådet..


Jag gjorde en koll i mitt källarförråd nu på förmiddagen,jag har ju koll på en del men inte allt som finns där.En hel del kartonger med mestadels böcker och Lp skivor..Men lite överraskad blev jag allt när jag kikade ner i några av flyttlådorna..p1040492Dom har ju stått där sedan 2009..Vill väl inte påstå att jag har taskigt minne,men lite av ”Aha” upplevde jag dock..I en av lådorna låg ett träskrin som jag köpte 1981 i Bulgarien,”tror jag”.Lite känsla av ”Pandoras ask” fick jag,,skrinet fick följa med upp..När jag sedan öppnade för att kolla vad som fanns där det var små askar och tygpåsar,,när jag öppnade dom så slog minnet till ordentligt..Ett ord som poppade upp i huvudet var ”Klockoman”.Där låg ett gäng armbandsur,några mindes jag mycket väl,ett par fanns inte kvar i minnesbanken,,men kul var det,kanske jag sätter fart på någon av dom..klockor

9 Comments on “Kollade i källarförrådet..

 1. vad spännande att hitta sådant som man inte ens kommer ihåg att man har
  tittade lite och såg att du åt pizza igår, det gjorde J och jag också fast då gjorde jag pizzorna själv, på min hade jag sardiner, kronärtskockshjärtan, lök, champinjoner och tomat, J hade valt lite annat, gott var det
  Sv: jaså det är så pass nära Dorotea som du har din stuga, vi var däruppe för några år sedan så jag vet hur trakterna runt där ser ut, roligt
  här har det blivit en aning kyligare igen, det utlovade någon minusgrad inatt och kanske även en del av dagen imorgon
  nu får du ha en fin kväll
  kramar

 2. Kul att hitta såna överraskningar 🙂 Här blir det inga såna, vi fick med oss väldigt begränsat med grejer när vi flyttade hit 2006 – allt skulle ju rymmas i bilen.

 3. Vad roligt 🙂 Jag har också varit klockoman men rensade och slängde de flesta ganska nyligen…
  när de första bokklubbarna poppade upp som svampar ur jorden fick man ofta en klocka som välkomstpresent (!) jag känner igen minst en, kanske två i din samling, den längst ut till höger samt ev den röd-gröna….
  Kul!!!
  Ha en fin kväll,
  Marianne

 4. När jag var ung, var det vanligt att man gav armbandsur
  till konfirmanderna. Och så var det ju gulduret som gavs
  när folk gick i pension. Det var på den tiden folk jobbade på
  samma ställe hela yrkeslivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s