Goäta blev det idag..


Hade en liten nötstek i frysen,legat där ganska länge..Tog fram den i morse,fyllde diskhon med kallvatten sen fick köttet ligga i där för att tina,läste att de var det överlägset bästa sättet att tinna fryst…Köttet skar jag i 1,5cm skivor,kryddade med salt,svartpeppar och kockens grillkrydda.Snittade potatis (hasselback) som fick gå in i ugnen..Rörde även ihop min grekinspirerade kalla sås,denna gång med en twist av lite sambaloelek och kapris,god var den förut,nu blev den nästan onödigt god..Grillade ett par bitar av nötköttet..på tallriken sen lite minitomat,isbergs och röd paprika.Hade en spanjack i glaset.Intog denna kulinariska tallrik på balkongen precis innan tjejerna började matchen mot ryskorna,,gick ju bra.Grattis Tjejer.

Lägger in en låt,en gammal goding med..klicka på bilden
Foster & Allen – Bright Silvery Light of the Moon
7.21

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

5 reaktioner till “Goäta blev det idag..”

  1. Fniss, får jag vara jobbig och ställa en fråga till? Tror du det kan passa med Hasselbackspotatis till stekt fisk, eller bör jag istället välja kycklingfilé?

  2. Du är verkligen påhittig. Hasselbackspotatis ska jag verkligen göra i ordning nån dag på semestern. Har inte ätit det på 20 år. Hur är det man gör? Jag menar är det salt och peppar man har på potatisen? Ska det vara någon olja på också? Visst skalar man dom bara och skivar nästan ända ner och sen in i ugnen, utan någon förkokning? Ugnstemperatur och tidslängd?
    Kramis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s