Paracordarmband.


Verkar som att det finns en modell som är lite populärare.Här ser vi 5 olika färgkombinationer till vänster och en variant till höger.Kul är det att knyta dom..Para3

Paracord är ett nylonrep som består av en kärna av trådar som omsluts av ett vävt yttre skal. Repet användes ursprungligen till fallskärmslinor för amerikanska militären under andra världskriget. Från att enbart användas av militären spreds sedan användningen till civilt bruk.  Paracord har nu blivit ett populärt material bland friluftsmänniskor.. Med hjälp av olika typer av knopar tillverkas bland annat armband och andra föremål som till exempel nyckelband för att sätta på ryggsäckar eller knivar..Paracord-armband med kobraknopar (kallas även för Solomon Bar eller Portuguese Sinnet)..Syftet med föremålen som tillverkas är att de ska kunna tas med på till exempel en vandring eller jakt, för att sen kunna användas om man hamnar i en situation när man behöver ett rep.. Det är då lätt att sprätta upp armbandet eller nyckelbandet och så har man flera meter hållbar lina att använda. Behöver man mer rep så kan man också plocka ut de inre nylontrådarna och då har man ytterligare meter att använda.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

7 reaktioner till “Paracordarmband.”

  1. Jahaaaa det var intressant läsning, vilket smart sätt att packa livlinor.

    MortsboSlim hördes flera kvarter och visst skrämde han många med sin röst, men de flesta Gävlebor visste väl att han inte var farlig.
    Du får be dina kusiner att de skickar mer fläsk 😉

    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s