Dagens fakta 8 September.


Dagens namn

Alma

Populäritet idag: Oförändrad trend oförändrad
Placering på namntoppen 2016: 14
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 14368
Antal män med namnet i Sverige: 1
Namnsdag: 8 September,
Alma är ett kvinnonamn som kan ha sitt ursprung i det latinska almus (femininformen alma) med betydelsen mild eller huld (ljuv, kärleksfull, älskvärd). Det kan också komma från det spanska ordet för själ – alma; från det ungerska ordet för äpple (även Turkiska) eller från det Hebreiska ordet för jungfru, eller från det arabiska ordet för diamant (almas). Alma var ett namn som var populärt vid förra sekelskiftet och det är likadant nu. 31 december 2005 fanns det totalt 7 824 personer i Sverige med namnet Alma varav 4 464 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 545 flickor namnet, varav 370 fick det som tilltalsnamn.

Hulda

Populäritet idag: Oförändrad trend oförändrad
Placering på namntoppen 2016: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 1905
Antal män med namnet i Sverige: 0
Namnsdag: 8 September,
Hulda är ett hebreiskt kvinnonamn hämtat från bibelns gamla testamente. Namnet kan härledas från en kvinnlig profet som omnämns i 2:a Kungaboken kap. 22:14 samt i 2:a Krönikeboken kapitel 34:22. Se Bibeln.
Enligt Wikipedia är Hulda är ett nordiskt kvinnonamn med betydelsen huld (god och vänlig). Det nådde sin popularitetstopp under 1880- och 1890-talet — en tid då förnamn med vikingaklang var uppskattade.
Namnet är nu år 2010 inte speciellt vanligt. De flesta bärarna är i 70-årsåldern eller äldre. Den 31 december 2005 fanns det totalt 2 748 personer i Sverige med namnet Hulda varav 1 099 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 26 flickor namnet, varav 4 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag: 8 september, (1901-1992: 20 februari, 1993-2000: 21 februari).
9.8

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

Mulet och duggregn

+9 °C   Vind 1,3 m/s   Mulet och duggregn

Känns som   +8°   Daggpunkt   +8°
Fuktighet   94.1%   Sikt   50 km
Soluppgång   05:59   Solnedgång   19:35
Dagens längd   13 h 36 min

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Dagens fakta 8 September.”

 1. Jag känner inga med dom namnen men har stött på dom förr i tiden och dom kommer säkert tillbaka. Annars har man hört dom i gamla svenska långfilmer. Ser att ni har regn det har vi inte haft på ett par dagar nu. Det är lite molnigt och ostadigt

  Ha en jättefin dag
  kram från
  Malin

 2. Alma hette min mormor som jag aldrig hann träffa. Hon dog i barnsäng som det hette på den tiden.
  Idag har vi haft solen under förmiddagen men molnen ska tätna och regn väntas till kvällen. Helgen står ju för dörren så retsamt för dom som jobbar och tänkt sig ut i skog o mark kanske..
  Kram o ha det gott♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s