Oki,blev det dagens höjdare??


Nja javisst,men inte ”All time high”..Jag tar det från början,ugnen var på 200*,precis innan jag satte in formen i ugnen,strödde jag över lite jordnötter,,efteråt, gjorde varken till eller ifrån. Efter 30 min kollade jag,inte klart blev 15 min till,perfekt.På tallriken lite tomat och kinakål..Nästa gång går palsternackan bort,den gav inte mycket,kan bli kålrot då kanske..Höjdare i rätten blev sötpotatisen och såsen,oj så gott den brände i gommen, det var sambaloeleken..Men totalt sett en god rätt,en säker ,,++++are.Av 5 möjliga. Det blev ett par glas rött,en Italienare,Levante ”Merlot” inte alls så tokig….9.30.2

I morse for jag ut i vår fria natur..Där var jag,en Korp och några andra sma djur..Jag strosade fram med blicken i backen..Efter en stund kändes det lite ömt där bak i nacken. Snart är jag framme där svamparna står,,där vi plockat så mycket år efter år..När jag gått en stund,jag kommer till korta..Va f-n har dom gjort,skogen är borta..P1070369

Men jag kom ju inte hem helt tomhänt ändå..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “Oki,blev det dagens höjdare??”

 1. Så med andra ord blev maten kanske inte en fullpoängare men närapå i alla fall👌😉
  Så tråkigt när dom hugger ner skogen, vilka sår det blir😕 Desto roligare att få med lite svamp hem..👍
  Kram o Gonatt 😴

 2. Så tråkigt med skogen….varför gör de så?
  Tur de lämnat en liten remsa där du hittade lite svamp.
  Här gick ett säkert svampställe bort med stormen Gudrun -05, först nu, 12 år senare är det fullt med svamp där igen….precis utanför stenmuren.

  Det är toppen att ha allt i samma form…

  Man är ju glad att denna bruden inte är ens dotter…då skulle man ju skämmas ihjäl;)

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s