Det blev långkok idag..


Tog fram en bit benfri kotlett ur frysen i morse,tänkte köra den på låg värme i ugnen.. Blandade ihop en hipp som happlag på gehör..Det blev vanlig grillolja,lite grillolja med chili,olivolja,1 dl apelsinjuice,soya,2 dl tonic water,timjan och salt/peppar.Satte igång ugnen kollade graderna,den pendlade mellan 95 och 105 grader.Lade köttet i en form med lock,slog över marinaden och in i ugnen,,nu var klockan 08:00..Däärefter drog jag iväg ner mot Karlholm och Sandby för att fota lite..Kom hem på em i 14 tiden,kollade i ugnen,,nä inte perfekt 1 timme till..När tiden var ute drog jag isär köttbiten,den föll nästan isär utan beröring…När det blev ätdags,så blev det lite isbergs och gurka på tallriken..Hade en tub med amerikan dressing i skåpet som fick bli toppingen…Riktigt gott blev det med lite pommes till..Halvtaskig bild,kameran felinställd,märkte jag nu.

Blir en Totta Näslundlåt även idag. ”Alltid inom mig” duett med Josefin Nilsson.

10.15

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

7 reaktioner till “Det blev långkok idag..”

 1. Vilken underbar låt du bjöd på, och maten är helt i min smak . Toppen med långkok, då kan man göra andra saker under tiden..
  Kram o godnatt💕🍁

 2. Långkok är alltid gott, och enkelt också…;)

  Vi har haft en toppenhelg i Malmö, det var nog bra att dessa dagar var planerade nu så jag fick lite annat att tänka på,
  kram

 3. Såg väldigt gott ut! Pratade med dom där hemma och det var tydligen rätt skapligt väder nu. Här skiner solen, ca 26 grader, men det är lite kyligare om kvällarna, ca 22grader ute just nu. Antar att du inte har så många armband kvar att göra.
  Ha det bra!
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s