En månadsgammal episod.


Idag har jag varit till firman där jag köpte min bil för 6 år sedan..Anledningen var att jag behövde få hjälp med att koda radion i bilen,som jag inte kunnat använda på en månad ca..Detta hände..IMG_20170819_155740_117[1]Jag var på väg ner till byn,hade kört ca 3 km från stugan,och där denna bild är tagen har jag telefontäckning.Jag stannade till och kollade mobilen,melodikrysset hördes i radion,efter ca 15-20 min,skulle jag fortsätta ner till byn..Vred på startnyckeln och hörde ett ljud som påminde om en björktrast (kée,keé kéé),,provade flera gåner med samma resultat..Gissa en som blev lite nervös nu..7 km ner till byn,ringer min kamrat Kjell,,han svarar inte,vilket betyder att han jobbar i butiken i byn,skickar ett sms att jag behöver hjälp, bilen vill inte starta…Har nog suttit i ca 45 min,när det kommer en bil emot mig,ser att det är MatsErik han är kommunalråd i Dorotea kommun.Jag sätter upp handen.Han stannar och undrar om jag har problem..IMG_20171024_145215[1]Ja sa jag bilen är död,har du startkablar??ja hemma i källaren säger han,ska jag åka efter dom..Nä då drar vi igång den..Han vänder sin bil,vi kopplar linan och efter ca 10 meters dragning så startar bilen..Jag säger tusen tusen tack..Fortsätter ner till byn,törs inte slå igen bilen,utan stannar i en rejäl utförsbacke straxt innan byn,och provar,,jodå den startar hur bra som helst,vilket gör att min puls kommer i normalt läge,,då märker jag att radion är död,ser 4 nollor på displayen,,den måste kodas om…Läser i boken att koden finns i bilhandlingarna,dom ligger i Skutskär,,hur glad blev man då..När jag kommer hem letar jag efter koden i bilpapperen,,hittar en användarkod,men med 5 siffror,funkar inte.Ringer bilfirman och ber om hjälp,men inte där kan dom finna koden,,jag får komma in på verkstan för att få hjälp..IMG_20171024_145133[1]Så idag när jag är i Uppsala så åkte jag dit,träffade en jättetrevlig kundmottagare som omedelbart tog tag i mitt problem,fick mina bilnycklar erbjöd mig en kopp kaffe och pep iväg,,efter ca 15 min kom han tillbaka,problemet löst,,En liten detalj bara,,bilen måste vara igång en timme innan jag kan slå in koden,,jag kommer att se på displayen hur tiden räknas ner..27min 58sek kvar..Ska bli skönt att få lite skval i bilen igen,,det jag saknas mest ändå är nog Handsfreefunktionen..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “En månadsgammal episod.”

 1. Vilken bra hjälp du fick, både med att starta och att få igång radion igen. Trist att åka ljudlöst… Vi brukar roa oss med gamla sommarprat då vi åker längre sträckor (1 timme eller mer), annars blir det mest jag som ser till att det inte är ljudlöst 😀

 2. Vilket drama du varit med om. Tur att det finns så hjälpsamma personer som kom till undsättning. Du berättade detta med sån känsla så jag kunde känna hur jobbigt det var att bli stående så. Tekniken strular jämt tycker jag

  Hoppas allt är ordnat nu

  Ha det bra
  kram

 3. Denna teknik, suck….det hör väl till de tristare sakerna att köra långt och bara lyssna till det sövande motorljudet?!

  Du var smart där med listan och packningen måste jag säga….

  Kram

 4. Så bra att dom kunde hjälpa dig!!!!!!
  Nu ska jag borsta bissingarna och krypa ner i bingen .
  Har en dejt med John Blund .Hoppas att han kommer .
  Kram o Pööösssssss

 5. Bra att du fick hjälp till sist. När tekniken strular då sitter man på pottkanten. Men varför trasslade bilen?
  Idag har man frusit på promenaderna.😕 Man är väl inte van kylan än och så känns det mer när det blåser…
  Kram 🍁🍁🙂💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s