Det blev ett hopkok..


Idag var det ganska tomt uppe i hjärnkontoret,med tanke på mat.Lunchen var ju redan klar,hade ju kvar från dagen innan,köttfärssås,det blev äggnudlar i muffinsformen med köttfärssåsem och riven mozarella på topp,smakade bra..10.28

Medan jag funderade på maten till i kväll så blev det Elvis i lurarna.En låt från 1975 ”Fairytale”.

Elvis - 48 - front

Jag kollade i frysen,där hade jag lite kvar av den goda såsen från 7/10  Den tog jag fram hade även några kycklingkorvar,oki tog dom också.När det hade tinat så skar jag korven i mindre bitar,stekte på dom tillsammans med lite gul lök.Sedan ner i en gryta,slog på såsen,även ett pkt kikärtor och en liten burk majs fick gå med.Efter att grytan småputtrat en stund tyckte jag att grytan såg lite tunn ut,smakade av,behövdes lite salt även lite timjan la jag till,,redde av med lite maizena..Kokade lite ris,sen lite spetskål och minitomater på tallriken..I glaset hade jag en ny bekantskap,en Portugis ”Taverna Dél Rei” den kommer nog att hamna i mitt glas flera gånger framöver..Riktigt gott blev det.10.29

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Det blev ett hopkok..”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s