Inspirerad av flera!!!


Jaha vad betyder den rubriken,,jo det ska jag tala om,Nu…Jag hör ofta av mina vänner och bekanta…På tisdag ska vi åka till Fiskecampen i Älvkarleby och käka,då är det Raggmunk&fläsk..Hör även en del säga att idag är det tisdag,då ska vi gå till Karlsson i Centrum och käka Raggmunk&fläsk…Detta upprepas vecka efter vecka…Inte behövde jag fundera så värst länge innan jag bestämde middagsmat idag,,det är ju Tisdag.. Raggmunk är en svensk maträtt bestående av riven potatis som blandas med en smet av mjöl och mjölk, samt ibland ägg, och steks som plättar. Raggmunk serveras vanligen med stekt fläsk och lingonsylt. Raggmunk är Östergötlands landskapsrätt.1.23

Hittade ett recept för 4 pers,som jag delade ner till 2 port..Stekte det rimmade fläsket, sedan stekte jag munkarna i stekflottet från fläsket..På tallriken sen blev det lingonsylt och lite röd spetspaprika..Tror säkert att det smakade minst lika bra som på Campen och Karlssons,,eller tror o tror,jag har ju provat där också,så jag vet..

4 kommentarer på “Inspirerad av flera!!!

  1. Har lagat mat enligt ditt recept på julskinka efter jul. Barnbarnet älskade matresten och tog med glädje hem resterna.

  2. Jisses så frestande gott. Det var ett tag sen som jag åt raggmunkar, nu blev jag sugen på det😉
    Kram o sov gott💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s