Oki,bygger vidare idag.


Häromdagen byggde jag burgare,som blev riktigt bra…Idag blev det ett nytt bygge..Nu med tortillabröd som grund,innehållet samma som i burgaren.1) tortillabröd,,2) romansallad,,3) kalkon mangoraja och hackad paprika,,4) hackad smörgåsgurka och små osttärningar,,5) vik ihop och njut..Lovar det blev jättegott,en höjdare verkligen..1.27

Drycken denna gång blev en spanjor,en nyhet på bolaget..röttCastaño Organic Monastrell  2016 Spanien    FRUKTIGT & SMAKRIK  Box , 3000 ml   EKOLOGISKT
Fruktig, kryddig smak med inslag av björnbär, svarta vinbär, kryddnejlika och kanel. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.  Smakade först direkt ur boxen,,ingen höjdare,,tappade upp i en liten karaff,när jag sedan hade fixat till tortillan och var ätklar,slog jag över vinet i ett litet glas,vad hände,var det samma vin som jag testat en 1/2 timme tidigare..Lovar,,nu smakade det utmärkt..Måste Googla nu.    Ska boxvin luftas?
Att lufta boxvin är lite som att riva färsk tryffel över snabbnudlar. Visst blir det godare, men är det en smakutlevelse du är ute efter så ska fokus ligga på basråvaran. Om du nu har en box framför näsan och undrar hur du kan få en så behaglig upplevelse som möjligt så skulle jag absolut rekommendera att hälla över vinet på karaff. Boxviner får en högre halt svavel tillsatt av vinmakaren så att det håller sig i påsen. En del av detta kan luftas ur, på så sätt blir vinet fruktigare och svaveldoften (påminner om använda tändstickor) vädras ur.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

5 reaktioner till “Oki,bygger vidare idag.”

  1. Jaha ja, där ser man….jag köper inte lådvin numer….då jag bodde med J ville jag inte ha så mycket vin hemma, och nu går det ju inte åt. Men nu kan jag ju låtsas vara kunnig när andra har låda hemma….hehe
    Kram

  2. Så gott det verkade med tortillan, superbra tips. Tack för upplysningen om boxvinet. Det måste jag absolut prova👍🙂
    Kram o sov så gott😴💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s