Premiär-Planka.


Inhandlade ju 4 st Ekplankor veckan före påsk..Efter att jag brände in dom enligt instruktionen,så gissa om jag var sugen på att testa…Idag blev det premiär…Jag försökte så gott jag kunde,haricots verts,där tog jag sparris,köttet blev fläskfilé,sedan blev det som det blev…Riktigt bra om jag får tycka själv,(å de får jag).Potatismoset som tydligen heter något mycket finare,(Pommes duchesse).Kokt potatis,äggula,riven ost och gräddmjölk.Bankade ut en filébit som jag fräste på snabbt i het panna,även den baconlindade sparrisen fick gå ned i pannan..Oljade in plankan,spritsade på moset,dit med en halv tomat,lade på köttet och sparrisen,in i ugnen som var i grilläge 225* i ca 10 min..När jag tog ut plankan ur ugnen,så tyckte jag att den såg riktigt fin ut,gott blev det också,trots att beasåsen var färdigköpt..4.5

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

5 reaktioner till “Premiär-Planka.”

  1. Det var proffsig matlagning på hög nivå! Menar du att drt ska vara haricots verts? Tror jag fått baconlindad sparris de gångerna jag har ätit planka.
    Ha en fin dag,
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s