Sveriges nationaldag…


Vädret denna dag blev nästan normalt,som det ska vara i början av Juni,runt +18..Jag tog en tripp till Bomhus straxt innan lunch..Det är ju så att i vår familj är det alltid något på gång..Så lite nyfiken som jag är så ville jag se hur det går med bygget hos Per &Louise (systerdotter).Där blir det ett isolerat uterum med golvvärme,och ett soldäck,ser bra ut.DSCI0199

Djurgårdens IFFick en beställning på ett armband med denna logga.Undrar om jag klarar av att knyta ett sådant utan att få utslag,gissar att det är allergiframkallande,,får väl använda skyddshandskar.

Funderade sedan på vad jag skulle käka denna Sveriges Nationaldag..Bestämde raskt,,det får bli Plankstek på mitt vis..Fräste på ett par bitar fläskfilé,kokade potatis,som jag mixade med 2 äggulor och lite riven ost,smakade av med salt o peppar,,hade inga Haricots verts ,,ingen sparris heller,,då får man tänka till lite,,jag hade ju spetskål,oki,då tar jag den,lindar lie bacon runt ett litet knippe..Oljade plankan,spritsade på potatismoset,fläskfilén baconkålen och en tomat.Sen in i ugnen,grilläge 225* i ca 12 min..Oki ser bra ut,dukar upp på balkongen,ser gott ut.6.6

Och dagen till ära så blev det ett litet,,DSCI0203(nja inte så litet) glas rött,den goda spanjoren ”Candidato”,,,,Kan bli ett till litet/stort glas senare å,är det festdag så är det…

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Sveriges nationaldag…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s