Ibland blir det bra,ibland bättre.


Nu blir det mat-prat igen..På bänken radade jag upp 400 gr nötfärs 120 gr bacon en halv gul lök hackad soltorkad tomat strimlad 2 dl matgrädde 150 gr tomatpuré, salt, svartpeppar,chiliflakes.Pasta ca 150 gr Tortiglioni..Undrar om det kan bli något av detta.. Klart det kan,hade målbilden helt klar.Fräste på färsen och baconet,kryddade,sedan i med löken och soltorkad tomat,slog på matgrädden sen fick det småputtra en stund innan purén gick i+1 dl vatten,Kokade pastan,,smakade av såsen,lite tam,mer chiliflakes skar även ner lite färska minitomater..Lite maizena lade jag i för att få det lite krämigare..Slog ner den kokta pastan i stekpannan,som vändes ner i såsen..Lite grönt på tallriken också.7.23 - Copy

 En riktig höjdare den får heta ”Hebbes Pasta deLux” Blev ett par lådor också.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Ibland blir det bra,ibland bättre.”

  1. Härligt. Här hemma hos syrran och svågern bjöds vi på torskryggfile som skurits i bitar, fänkål, purjolök och en hel del örter också. Liten skvätt vitt vin. Detta lades in i varsitt paket av foliepapper och grillades på gasolgrillen. Serverades med kokt färskpotatis. Mums

  2. Den rätten fick ett passande namn!

    Jag kom genom Årsunda och badade vid Sörtuttsbadet. Hade planerat att åka genom Gysinge, det är evigheters evigheter sedan jag åkte den vägen.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s