Gårdagens äventyr.


Startade kl 13 från Skutskär,,målet är känt sedan länge,men premiär ändå.

Micke rattade,Linda var på plats,vi var 4 st som klev på i Skutskär,mot Huvudstaden. Framme blev vi välkomnade av Peder Sundahl en trummis i världsklass.Nu skulle han inte trumma,utan han var chef i motorrummet,en hyvens kille.

Här ligger hon S/S Blidösund en fin gammal dam.S/S Blidösund är ett svenskt ångfartyg. Hon byggdes 1910 på Eriksbergs varv i Göteborg,kallas även ”Musikbåten”,denna tur bestod underhållningen av Linda Gail Lewis och The Rockarounds.Ca 150 gäster väntades,God mat och rockmusik var temat fär kvällen.

Nicklas och brorsan satt på akterdäck och hade koll på omgivningen i den svala sjöbrisen

Linda och trummisen Roffe kanske kollar vilka låtar som dom ska lira i kväll..Jens med fru firade 19 årig bröllopsdag idag.Det var premiär även för dom på Blidösund.P1110220

Bloggaren själv hittade ett öppet fönster,där en sval sjöbris svepte in.

Så nu hade vi ångan uppe,passerade Gröna Lund,Linda och gänget var igång spelade ca 1 timme,sen en liten paus.klicka här,ett klipp från en tidigare spelning.

Vi styrde in mot Hasseludden detta för att ny personal skulle få träna i att angöra en brygga,gick bra.Under pausen minglade Linda och bandet med gästerna.

Och så kom vår mat,”Skyffelbiff” serverades från en kolskyffel av en av pojkarna från maskinrummet,trevligt att bli serverad på detta vis,,så då kan vi hugga in på maten.Under oss på nedre däck var det fullt ör på Linda och gänget.IMG_081005_067

Rätten ser kanske inte så spektakulär ut,,men rackarns så gott det var.

Nu har uret kommit till straxt före 23,,hemma hos kungen verkar det vara natta i alla rum,så honom hälsar vi inte på..Vi packar bilen och far mot Skutskär.Blidösund

Tack Micke och S/S Blidösund för en ljuvlig,mysig kväll i Skärgården.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

7 reaktioner till “Gårdagens äventyr.”

  1. Vilket härligt äventyr! Att tuffa runt i Stockholms vackra skärgård en fin sommardag/kväll är en riktig höjdarupplevelse. God mat och musik på det gör ju inte saken sämre 🙂

  2. Mysigt med den båten, och en perfekt kväll för en sån tur, tror jag åkt den ett par gånger.

    Det var en fin liten tripp norrut, jag gjorde, i morgon styr jag mot sthlm, tänkte jag kanske ska ta fikapaus i Skutskär….vad tror du om det?

    Kram

  3. Ja det är mysigt att åka med Blidösund, fast maten där ratar jag. Fniss, är ju inte som alla andra då det gäller mat. Den typen av båt trafikerade ju skärgården längre tillbaka i tiden. Var också sådan färja som användes i Astrid Lindgrens Saltkråkan. Med Blidösund kan man också åka ut till ön där Saltkråkan spelades in. Astrid Lindgren hade sitt sommarställe där hon bodde stora delar av året i Furusund. Blidösundsfärjan passerar förbi hennes ställe. Men ett år blev det något maskinellt fel på färjan så den körde upp på hennes tomt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s