Snillen spekulerar Mat!!


Jaha vad ska den rubriken tala om,,,Jo jag planerade tidigt att jag skulle ha baconlindad kycklingfilé idag,så långt var allt Ok,men tillbehör kände inte för pommes,poatis var slut i skåpet..Då tog jag hjälp av dessa två snillen,som fick komma med idéer..dubbel

Dom kom med förslaget ris,,oki kollade i skåpet jag hade långkorningt ris,,såg även en förpackning matvete..Kollade på koktider riset ca 20 min matvetet ca 15 min.Ta båda sa snillena..Okikokade upp vattnet i med riset, efter några min i med matvetet,fick småkoka under lock sedan.Fräste upp några champinjoner (tomater slut) på tallriken blev det även lite romansallad,värmde upp min kalla sås,funkade bra även varm..9.2

Mat 2-9Kan lova att det inte var sista gången jag blandade matvete och ris,blev en höjdare.I glaset hade jag denna gång en ny bekantskap.  Il Conte Rosso 2017 Italien  Sicilien,inte så dumt rött…Vädret har ju varit fint hela dagen,så det blev uteäta på balkongen i solen +32 så parasollet blev uppfällt.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Snillen spekulerar Mat!!”

 1. Aha, har aldrig tänkt tanken på att det går att blanda ris och matvete. Ska provas någon gång.
  Har bestämt mig för att inte alltid ha ris hemma. Knäppt kanske, men jag tänker att det jag hellre äter något som är mer närodlat. Som matvete. Innan jag hade bestämt mig för det så har jag redan skaffat malignt ris, råris, rött ris och svart ris. Kommer ta lång tid innan det går åt här. Så det var en bra ide att blanda med matvete. Tack för tipset
  😀🤗

 2. Matvete åt jag mycket för några år sedan, har aldrig blandat med ris men kan tänka mej att det blir himla gott.
  Idag var det riktig sommarvärme här också.

  Jag hade frågat om Jannes pappa hade äppelplockare, men det hade han inte. Tycker det känns onödigt att köpa en egen för mitt lilla träd….
  Hoppas din söndag har varit fin
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s