Bästa plankan idag.


Idag blev det en ny variant på plankstek,jag har nog aldrig gjort en rätt med oxfilé.Men jag fick en rejäl oxfilé av sonen,när jag kom hen skar jag upp den,det blev 9 rejäla bitar,jag tog den bit på slutet i smaländen idag.Kryddade bara med salt och svartpeppar,fräste på den ca 1 min på båda sidor,kokade potatis,som jag mosade med ett ägg,lite rivost och 1/2 dl mjölk,kryddade på med lite salt och vitpeppar.9.21

På plankan några soyachampinjoner,paprika,oliver och beasås,en liten tomat fick vara med också..Säger ”Rackarns gott”.Har nu till 8 lika goda liggandes i frysen.

Nu blir det en låt med drag i.. Sheryl Crow & Vince Gill – ”Two More Bottles of Wine

https://youtu.be/dfrrn_BmtkQ

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

5 reaktioner till “Bästa plankan idag.”

  1. Härligt.
    Igår var det syrran som lagade mat här. Vi skulle äta ”fisk i paket” som jag älskar. Hon påminde mig två gånger att ta fram fisken ur frysen – ändå glömde jag! Skäms och besviken över mig själv, men det var bara att erkänna. Men jag har en väldigt snäll och omtänksam syster. Hon är väl medveten om det utmattningssyndrom jag drabbats av, så vi började kolla min frys. Och hon kunde istället laga en supergod maträtt med kycklinglårfileer, ugnsrostade grönsaker. Och det blev supergott.
    😀🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s