Dagens fakta 7 December.


Dagens namn

Angela

Populäritet idag: Oförändrad  
Placering på namntoppen 2017: Inte i topp 100 
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 4096
Antal män med namnet i Sverige: 1
Namnsdag: 7 December

Betydelse Angela

Angela ett kvinnonamn, bildat antingen av italienska it. angelo,- ängel, eller som kortform till Angelika. Namnet kom till Sverige i mitten av 1800-talet.På 70-talet hade Angela på något som nästan kan liknas vid en modevåg. Men vågen var svag och Angela blev aldrig något direkt vanligt namn i Sverige.Under 90-talet varierade populariteten kraftigt mellan åren. Vissa år var det bara en enda flicka som fick det som tilltalsnamn, medan det var ett tiotal andra år.31 december 2005 fanns det totalt 3 369 personer i Sverige med namnet,varav 1 921 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 32 flickor namnet, varav 18 fick det som tilltalsnamn.

Angelika

Populäritet idag: Oförändrad  
Placering på namntoppen 2017: Inte i topp 100 
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 2410
Antal män med namnet i Sverige: 0
Namnsdag: 7 December

Betydelse Angelika

Angelika eller Angelica ett kvinnonamn, av latinets angelica – den änglalika.Bland romarna användes namnet som ett mansnamn.Namnet är mycket vanligt bland personer födda på 1980-talet. De flesta stavar namnet med c.31 december 2005 fanns det totalt 13 606 personer i Sverige med namnet,varav 8 904 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 137 flickor namnet, varav 62 fick det som tilltalsnamn.

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

Mulet och duggregn

+1 °C  Vind   1,4 m/s  Mulet och duggregn  Känns som  -1°  Daggpunkt  +1° Fuktighet  97.9% Sikt 6 km Soluppgång 08:41 Solnedgång 14:41 Dagens längd  6 h 0 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Dagens fakta 7 December.”

  1. I dag är personalen förbrukningsvaror, men vår nya chef har bjudit in den som senast gick i pension, till julfesten, det tycker jag känns roligt.
    På gatukontoret hade vi en chef några år som inte bjöd in de som inte var i jobb, alltså långtidssjukskrivna och föräldralediga, han var inte populär kan jag säga. Når man är långtidssjukskriven är det ju väldigt viktigt att man får känna samhörighet och uppskattning.
    Är man anställd så är man och det ska inte göras någon skillnad bara för att man råkar vara sjukskriven.
    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s