Godare än så här blir det inte.


Dagens mat hade jag klart för mig vad det skulle bli,direkt i morse när jag slog upp ögonen…Men först blev det gubbfika 8:30 i morse..Sedan hem pluppade en stund,,plockade fram ur frysen det som skulle bli dagens rätt.Vid lunchtid var det dags för mig att vara chaufför,min bror hade tid för en kontroll på Gävle Sjukhus.

Under tiden så körde jag till Jula för att köpa en Vacum sealer,sedan var det bara att ta det lugnt till brorsan blev klar och ringer..

Nu blev det dags att laga till dagens mat,,skalade potatis,lindade bacon runt en oxfilé bit ca 3cm tjock,lindade äver bacon runt några herikuvert..Fräste på filébiten i ca 2 min på var sida,när potatisen var klar,mosade jag den,i med ett ägg,en 1/2 dl mjölk och lite riven ost..Ugnen var igång 225*.Oljade in en planka spritsade på potmoset,lade på köttet,en brun champinjon och det gröna,in i ugnen 12 min+ytterligare 8 min med bara grill.När det var klart så lade jag på lite beasås med chilismak.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “Godare än så här blir det inte.”

 1. Men jisses vilken fest! Det där ser bra mycket bättre ut än det jag sett på krogen ibland-
  Nyfiken, vad ska du packa i din vacum sealer? Vi funderade på att köpa en sån då vi köpte halv kossa, lamm och sånt, men det blev aldrig, jag tror den är superbra till mycket.

  ja, jag hoppas inte bilen ska krångla mer nu.
  ha en fin dag,
  kram

 2. Jag har sagt det förut och upprepar mig inte. Säger bara att jag dreglar!
  Svar: Du har helt rätt. Många turister ser bara hotellet, stranden och maten. Sedan säger dom att dom älskar Thailand. Vilket Thailand säger jag! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s