Första gången,inte så tokigt.


Hittade en bit högrev i frysen,hade legat ganska länge,,vad göra med den..Googlade,såg att det främst var ett kokkött,oki,jag som aldrik kokat kött tidigare.Oki,putsade köttet,skar det sedan i mindre bitar som jag brynte på runt om.Sedan ner i en gryta med lite grovt skuren lok och morot,kryddade på med salt o peppar,i med några kryddpepparkorn,på med vatten så det täckte.Sedan fick det småputtra på spisen i ca 1 3/4 timme.Kokade potatis och rårörde lite lingon..På tallriken blev det minitoat,potatis,köttet och lingon..Dryck blev en Mellerud paradpilsner,och dagen till ära en snaps Läckö akvavit..Blev en lyckad middag.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Första gången,inte så tokigt.”

  1. Koka soppa på en spik har jag hört talas om förr, men det här var nog premiär för att nån gjorde gryta med ett lok? Det såg gott ut, men jag vet inte om jag kan få tag i ett lok att hacka ned i en gryta… 😉
    Haha! Sorry – kunde inte låta bli 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s