Min släkt.. ny info!


Jag har ju pysslat med släktforskning i många år,har kommit ganska långt 1550 i Ström Jämtland.Men det har funnits ett tomrum i släktträdet.Jag har saknat uppgifter om tre bröder till min farmor,vad hände med dom,jag vet att alla tre utvandrade till Amerika tidigt 1900 tal.Förra året så gjorde jag en DNA test,som har gett ett ganska stort antal träffar,av varierande sannolikhet..Men för några veckor sedan fick jag en förfrågan från en Peggy boende i North Dakota,det visade sig att hennes morfar Elias Albert född 1874, han är en av min farmors bröder.(Som ingen hört av sedan 1930 talet). Elias Albert Eliasson fick en dotter Ester Kristina 1900,mamma var Gertrud Brita Johansdotter dom var inte gifta,barnet och modern blev kvar i Dorotea när Elias Albert utvandrade till Amerika 1905.(Vet ej varför det blev så).

Via den nya kontakten Peggy har jag nu fått nya uppgifter,hennes mamma Ethel Augusta född 1917 mamma Lovisa Erika Eliasdotter född 1881, utvandrade från Långsele i Dorotea kommun 1901, pappa Elias Albert Eliasson.Förhoppningsvis kan jag få mer info om Elias Albert kanske även hans två bröder..Kontakten med Peggy är inte helt lätt,då det är engelska som gäller,men man får inte ge sig.Spännande är det..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Min släkt.. ny info!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s