Goäta idag å.


Hade en bit halloumiost som behövde räddas,men hur tänkte jag på fm..Lövbiff hade jag i frysen rejäla bitar,en sådan tar jag..Fräste på halloumin i lite olivolja,kryddade på köttet med lite salt och svartpeppar.Lade på två skivor av osten,vek ihop köttet och fäste med en tandpetare,fräste sedan på köttet ett par min på var sida,sedan in i ugnen i ca 35 min 175*,efter ca 15 min så satte jag in lite pommes,lade en folie över köttet,fräste på lite gul paprika i olja.På tallriken blev det minitomat och babyspenat.Hade kvar lite av såsen från den tidigare rätten den med sambal oelek,den fick också vara med.Riktigt gott.I glaset den goda röda Rosemont från Australien.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Goäta idag å.”

 1. Så fint du dukar opp åt dej själv! Jag beundrar det, för
  när jag äter ensam, blir det vanligt vis en skål och ingen
  konstnärlig ”plating”. Gillar matlagningsprogram på TV,
  i synnerhet när det gäller att få allting klart vid en viss tidpunkt.
  Vilken stress!
  I dag bjöd jag mina döttrar på Thai-mat på en liten rest. i närheten.
  Det var dags – har inte ätit ut på ganska länge. Roligt ibland.
  Önskar dej en trevligt veckända!

  1. Jag gillar att ha det snyggt på tallriken,smakar nästan bättre då.Äta ute det brukar det bara bli då jag kör upp till norrland,ofta blir det ”Västerbotten Snitzel på Ankis restaurang i Dorotea..Haé Kram.

 2. Lövbiff och halloumi, ny kombo som passar bra ihop.
  När någon i familjen haft cancern och kroppen bråkar är det svårt att inte oroa sej.
  Kram

 3. Nu blev jag sugen på ett glas rött vin, när jag läste ditt inlägg, men har inget vin hemma. Har jag nog inte haft på två månader. Ser ut att bli regn i morgon. Men om inte ska jag nog ta mig till glasbanken så det får bli ett glas i morgon…..
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s