Naturrutan 18/4


Nu börjar det hända saker i de Estländska fågelbona..Något har gått fel med sändningen från bo-1,så det kommer att utgå,kommer ett bo nr 6 i stället. I bo -2 har det inte hänt något ännu.

Ingen förändring har skett i bo-3 heller,,i bo-4 där ligger örnen på ägg i ett kraftigt motljus.

I bo-5 även här ligger örnen och ruvar.Ett nytt Fiskgjuse bo som kommer att heta Bo-6,där ligger nu ett ägg,spännande att se om det kommer fler,det brukar vara någon dag mellan äggläggningen,forts,följer.

Den stora älgvandringen är nu inne på dag 10,ingen älg har jag sett än,förra året kom den första älgen den 14/4,men det var mindre med snö då.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Naturrutan 18/4”

  1. Vi såg ett bo tillhörande kattuggla en unge satt i och en på en gren bredvid, i en tall på en campingplats, det var på fågelkursen förra året.
    I mina ögon är det Tusensköna/Bellis som kantar vägen, de är ju så fina i gräsmattan då de kommer upp med kortare och kortare stjälk, ju mer man klipper och fyllde gräsmattan vid stugan i min barndom.
    Kram

  2. Tänk vad häftigt att hitta en talltopp med ett stort fågelbo i? Trots att vi hade fiskljuse vid Osdal i alla år, kunde jag aldrig lokalisera bot.
    Ha en fin fredag,
    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s