Naturruta..18/5


Lite fakta om Bo-1..Detta bo har observerats med en webbkamera sedan 2013.Tack vare våra donatorer har vi kunnat uppdatera webbkameran under denna tid.Kameran sitter ca 1 meter från boet.Boet är beläget i ett område med stormskador,där endast de stormtåliga träden står kvar.

Nu har jag bevakat boet en lång stund,och det blev skiftbyte gällande ruvningen,då såg jag en tydlig ringmärkning på mamma gjuse,,när jag kollade tillbaka på förra årets bilder,så såg jag att det är samma par nu som då.Kul.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

En tanke på “Naturruta..18/5”

  1. Toppen att kunna sätta en webbkamera där och följa örnparet med sina ungar. Kul att det är samma par som förra året. Vi har ett måspar här som kommer tillbaka varje vår och fixar sitt bo på ett garagetak (plåttak) väldigt utsatts å jag tror ingen överlevde förra året

    Ha det bra
    Hälsning
    Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s