Sverige är ett avlångt land.


Det blev jag varse idag,såg ett inlägg på Fb att nu är vägen över Stekenjokk äntligen öppen och körbar.Vildmarksvägen är Sveriges högst belägna asfalterade väg. Den högsta punkten ligger uppe på Stekenjokks-platån 876 m.ö.h.och här är det kalfjäll. Stekenjokk stäcker sig mellan Karitjärn i söder och Saxån i norr och ligger i län, jämtland och Västerbotten.

Så här såg det ut hos mig för ett par dagar sedan,ser ut som sommar.

Men längte upp i landet så ser det annorlunda ut,på bilden ser vi en snöslunga som arbetar sig fram genom den myckna snön på högsta punkten av vägen.

När snöslungan gjort sitt då kommer plogbilen för att ploga fram asfalten.Vad ska man säga..Bra jobbat.Jag har kört denna väg en gång sommaren 1994.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

9 reaktioner till “Sverige är ett avlångt land.”

 1. På tal om långa länder. Sverige, 1572 km. Delstaten Kalifornien 1240 km,
  Vietnam 1650 km och Chile, 4270 km. Geografi är roligt!

 2. Underligt att se snön nu när vi väntar på sommaren.
  Bilderna med plogbilen påminner mej om när jag hälsade på mor i skåne vintern 1978 (tror jag det var) då var det mycket snö och vägen såg ut ungefär så där.

  Sv: Jo de kassa nätterna kommer inte alls lika ofta numer, det är skönt, men i natt hade jag mardröm, jag var tillbaka på Osdal, det renoverades i högsommarvärme och svetten rann på oss alla och allt han skulle svalka sej med var starköl, ”det finns kallt vatten” sa jag, men fick som vanligt höra att jag var dum i huvudet, många vänner var på plats som stod på hans sida och sa att jag inte skulle tjafsa om det.
  Det låter inte som en hemsk dröm, men jag grät och undrade samtidigt vad det är för fel på mej, varför gå tillbaka och må skit istället för att njuta av mitt nya fria liv? Precis som att jag inte tillåter mej själv att må bra? Så idiotiskt!
  Ska kolla med syrran (psykolog) vad hon säger.
  Förlåt, nu drog jag iväg igen 😉

  Önskar en fin dag,
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: