Dagens fakta 7 Augusti.


Dagens namn

Denise

 • Antal kvinnor 3 733 st (2 094 tilltalsnamn)
 • Antal män 4 st
 • Namnsdag 7 augusti

Betydelse:

Kvinnonamnet Denise är den feminina formen av Dennis som är ett engelskt namn som kan härledas till det grekiska Dionysos som troligen betyder ”son till Zeus”.Men att vara ”son till Zeus” eller rättare sagt ”dotter till Zeus” är också väldigt bra.Det betyder att man är en person som får många gåvor.Så namnet kan betyda ”dotter till Zeus” eller ”Personen med många gåvor” eller både och. Namnet började användas i någon större utsträckning i Sverige först efter andra världskriget.Det dök upp i den svenska namnsdagslistan år 2001. 31 december 2005 fanns det totalt 3 009 personer i Sverige med namnet varav 1 774 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 100 flickor namnet, varav 61 fick det som tilltalsnamn.Engelsk variant på dansk (dannish) som senare blev ett vanligt namn.

Dennis

 • Antal män 16 892 st (12 481 tilltalsnamn)
 • Antal kvinnor 12 st
 • Namnsdag 7 augusti

Betydelse:

Mansnamnet Dennis är ett engelskt namn, som via den franska formen Dénis kan härledas från det latinska namnet Dionysius, vilket betyder ”(vigd) åt Dionysos” och syftar på den grekiska fruktbarhets- och naturguden Dionysos vars namn troligen betyder ”son till Zeus”. Dennis började användas i Sverige i början av 1900-talet men blev riktigt populärt först sedan det kommit in i almanackan på 1980-talet. Dennis används även som efternamn, både i Sverige och utomlands.Namnsdag: 7 augusti, (1986-1992: 23 maj)

Kalender 2020<>Antal temadagar 2020: 810

7 Augusti<> Internationella öldagen

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+17 °C Vind 2,6 m/s Känns som +17° Daggpunkt +16° Fuktighet 94.4% Soluppgång 04:43 Solnedgång 21:07 Dagens längd 16 h 24 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

7 reaktioner till “Dagens fakta 7 Augusti.”

  1. Glad att du såg det, Ama. Det är alltid kl. 17 NÅNstans.
   29C igen – blommor och ogräs har en tävling. Ogräser har naturliga tillgångar, tyvärr.
   St. Denis är ett helgon i Frankrike, har jag läst.

   1. Ja idag blev det onödigt varmt,nästan 40 grader på balkongen på eftermiddagen,puh,inte skönt..Jag åker ner till Uppsala i morgon,sonen ska bjuda på kräftor..Haé Kram.

 1. Fint att du kunde hjälpa din bror, är det samma som hjälper dej med bilen? Visst har du två bröder där i närheten?

  Hela denna sommar kommer att vara ett enda stort paket i minnesbanken, den sommaren då jag ( med viss hjälp)hittade tillbaka till mej själv efter så många år. Men jag måste vara på min vakt hela tiden, så jag inte slarvar bort mej igen.
  ha en fin dag,
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: