Waylon Jennings.Rår för att jag gillar Country musik.


Waylon Jennings, född 15 juni 1937 i LittlefieldTexas, död 13 februari 2002 i ChandlerArizona, var en inflytelserik  amerikansk countrysångare, gitarrist och sångare.Jennings blev först känd som basist åt Buddy Holly, efter att denne brutit med The Crickets. Han undkom den flygolycka den 3 februari 1959 i vilken Buddy Holly, Ritchie Valens och J. P. ”The Big Bopper” Richardson dog genom att Jennings erbjudit den influensasjuke Richardson sin plats i planet. Efter några års inaktivitet fortsatte han därefter sin karriär som soloartist.Under 1970-talet hjälpte han till att skapa outlaw country-rörelsen genom att vägra spela det på den tiden populära  Nashvillesoundet. Han bildade även supergruppen The Highwaymen  tillsammans med Willie NelsonJohnny Cash och Kris Kristofferson, även de från Outlaw-rörelsen. Sitt sista soloalbum spelade han in 1998, och 2001 valdes han in i Country Music Hall of Fame. Han dog 2002 till följd av komplikationer orsakade av diabetes.

Leavin`Town,det var den skivan som ledde in mig på Country musiken,jag köpte skivan 1966 och man kan säga att sedan var jag fast,Waylon har varit en favorit sedan dess R.I.P..Klicka på bilden och lyssna på låten som gjorde mig till en stor country diggare från första gången den snurrade på skivtallriken..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Waylon Jennings.Rår för att jag gillar Country musik.”

  1. Vi är samma andas barn du och jag. Det blir nästan inte bättre än så här! Vi hade en del skivor med bara country när vi var unga…. smaken håller i sig.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: