Mat och Dialekt.


Dagens mat kräver ingen närmare presentation,den är ju mycket välkänd för er som följer bloggen.Isterband och denna gång en rotsaksgratäng,rödbetor ett måste.Denna gång toppade jag med Mozarellaost,smarrigt må jag säga.I glaset samma som igår ”Governo”,en mycket god kombo,sa min gom.

Sedan var det detta med olika dialekter,hittade en liten skrift i min hembys websida,,där någon diktat ihop,hur det kan gå med cyklingen,detta på Ormsjömål..Hoppas ni kan ,få ut något av denna text..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Mat och Dialekt.”

  1. Haha, vad roligt! Det är så synd att man inte bevarar sina dialekter, jag förstod allt utom ett ord ”släff´te”
    Jag minns när jag var liten, varje sommar när vi kom hit fick man ställa om sej på Nordölands dialekt, det fanns inte mycket sommargäster här då, så vi träffade bara Ölänningar. Mor köpte stugan i början på 40-talet.

    Ja din låda känner jag allt igen, smarrigt med mozzarella på.

    ha det fint
    kram

  2. God mat som alltid hos dig. Jodå, visst har man cyklat på det viset, man fick ta det som fanns men vi lärde oss ändå att cykla. Kramiz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: