Dagens fakta 8 Augusti.


Dagens namn

Silvia

 • Antal kvinnor 1 647 st (1 135 tilltalsnamn)
 • Namnsdag 8 augusti

Betydelse:

Kvinnonamnet Silvia är, liksom Sylvia, bildat av det latinska ordet silva som betyder ”skog”.Namnet har inte fått någon riktigt stor spridning trots vår drottning. Ett tiotal flickor får namnet varje år. Den 31 december 2006 fanns det totalt 1 243 personer i Sverige med namnet Silvia, varav 846 med det som tilltalsnamn/förstanamn. År 2003 fick 8 flickor namnet, varav 4 fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 8 augusti.

Sylvia

 • Antal kvinnor 8 822 st (3 171 tilltalsnamn)
 • Namnsdag 8 augusti

Betydelse:

Sylvia är ett kvinnonamn, liksom Silvia (namn) Silvia, bildat av det latinska ordet silva som betyder ”skog”.Namnet var i ropet från 1910-talet fram till och med 1940-talet, men är numera ganska ovanligt. Ett 30-tal flickor varje år får namnet, men i första hand som andranamn. Den 31 december 2005 fanns det totalt 11 123 personer i Sverige med namnet Sylvia, varav 4 136 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 34 flickor namnet, men ingen fick det som tilltalsnamn. Namnsdag: 8 augusti, numera som ”andranamn” efter Silvia.

Kalender med temadagar 2021<>8 Augusti
Internationella orgasmdagen *Kräftpremiären *
Lyckans dag *Internationella kattdagen *
Drottningens namnsdag *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+17 °C Vind 6,2 m/s Mest mulet Känns som +16° Daggpunkt +16° Fuktighet 96.3% Soluppgång 04:43 Solnedgång 21:07 Dagens längd16 h 24 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Dagens fakta 8 Augusti.”

 1. Ja, det ska bli squash, förra sommaren friterade syrran de, det kanske inte låter gott, men det var supergott, lite kladdigt att göra, så jag drar på det i år.
  Jag var tvungen att tala om för servicepersonalen på rökeriet att jag faktiskt kan laga mat, haha
  Det kan vara skönt med en mulen dag, men jag ville inte ha det just idag, då jag inte vet riktigt hur det är ordnat på teatervallarna i Kalmar, tak eller inte tak?
  kram

 2. 35 grader är varmt på balkongen, men idag kan det väl vara lite mer lagom därute?
  Hos mej faller det ett lätt regn idag, men jag hoppas det ger sej fram emot eftermiddagen då vi ska på uteteater i Kalmar
  Ha en fin dag,
  kram

 3. Kräftpremiär minsann. Länge sen jag åt kräftor nu, får nog göra nånting åt den saken nån dag framöver. Idag har vi annat i pipeline 🙂

  Ha en fin söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: