Nostalgi,butiker 1956 och 1958..


Jag har fått låna ett antal bilder som visar hur en matvarubutik kunde se ut,,innan snabbköp och köpcentrum var påtänkta.Då 1958 fanns det 11 Konsumbutiker i Kommunen,ingen av dom finns kvar idag,Coop har 2 butiker i Kommunen idag,samt några privatägda butiker..Här nedan Sunes Livs ca 1956,han flyttade till en nybyggd lokal tidigt -60 tal i Upplndsbodarne . Ej kvar idag.

1958 öppnades Reidmars Livs,i nybyggda lokaler i Milan Skutskär.Butiken finns inte kvar idag.

Lite musik kanske passar bra nu,en gammal Western sving låt från 1950,här med en duo från Pilipinerna.Riktigt fin verson av den goa låten.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Nostalgi,butiker 1956 och 1958..”

 1. Nu blev jag nostalgisk än om jag var rätt liten då butikerna såg ut så men jag minns ändå. När jag var barn så hade vi en Konsumbutik i samma hus vi bodde i och bredvid den så kunde man hämta mjölk i mjölkhämtare. I Konsum butiken så var ju mjölken i mjölkflaskor på den tiden. Kom ihåg att en del flaskor tappades i golvet och personalen kom och plockade upp och rengjorde golvet.

  Ha det bra

 2. Visst är det roligt att minnas. Tur att bilderna finns kvar!
  Det är många duktiga musiker från Filippinerna. Det finns många där jag brukar vara i Thailand. Nu är dom väl hemma och slickar sina sår, tyvärr!
  Kram

 3. Kul att se dessa gamla foton, jag minns när Stigs här i Böda såg ut så, med en disk, det fanns en till butik, Rosas. Rosas dotter gifte sej med en tysk som började göra sin korv i butiken här, men det blev större och större och nu är det väl hennes barnbarn som driver den. De har numer flyttat till Löttorp och har sin tillverkning där de säljer sin korv, närproducerat och delikatesser. stigs växte, bytte lokaler och blev ICA, det finns nog bara två coop på Öland, vad jag vet, en i Borgholm och en i Färjestan, för övrigt bara små ICA-butiker. För egen del skulle jag gärna ha mer konkurrens.
  Ha en fin dag,
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: