Dagens fakta 17 September.


Dagens namn

Hildegard

 • Antal kvinnor 2 204 st (220 tilltalsnamn)
 • Namnsdag 17 september

Betydelse:

Kvinnonamnet Hildegard är ett tyskt namn bildat av ord som betyder strid och skydd, alltså betyder namnet ”beskyddarinna i strid”.
Det togs in i svenska almanackan 1901 till minne av det tyska helgonet Hildegard av Bingen (död 1178). Kring förra sekelskiftet var Hildegard ett av de 100 vanligaste namnen, men numera får knappast några flickor namnet som tilltalsnamn.31 december 2005 fanns totalt 4 887 personer i Sverige med namnet Hildegard, varav 540 med det som tilltalsnamn.

Magnhild

 • Antal kvinnor 492 st (110 tilltalsnamn)

Betydelse:

Magnhild är ett kvinnonamn av nordiskt ursprung med betydelsen styrka i strid. Namnet har funnits i svenskan sedan mitten av 1500-talet först i formen Magnill.Namnet har mestadels varit ovanligt och nästan inga flickor får numera namnet som tilltalsnamn. 31 december 2005 fanns det totalt 1 231 personer i Sverige med namnet varav 327 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick sex flickor namnet, men ingen fick det som tilltalsnamn.

Kalender med temadagar 2021<>17 September
Höga klackars dag *
Internationella patientsäkerhetsdagen *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+10 °C Vind 8,4 m/s Mulet, men troligen uppehåll Känns som +7° Daggpunkt +5° Fuktighet 69.1% Soluppgång 06:21 Solnedgång 19:07 Dagens längd 12 h 46 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “Dagens fakta 17 September.”

 1. Hildegaard Bangen finns det en sångerska som heter har jag för mej.
  Det blev var ganska rörigt på isen emellanåt tyckte jag, och jag trodde inte det skulle sluta som det gjorde. Livet är fullt av överraskningar, haha.
  Ordentligt höstrusk hos mej idag,
  Ha det fint,
  kram

 2. Jag har arbetat med en som hette Hildegard en gång i tiden, Magnhild är ett namn jag aldrig kommit i kontakt med. Det är intressant att få reda på namn man inte haft en aning om och dess historia

  I dag har vi 9 grader varmt och blåsigt

  Ha en fin fredag
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: