Minns populära låtar från 60 talet..


Om jag säger  Hisashi Ōshima  så undrar ni säkert vad kan detta vara..Men om jag säger Kyu Sakamoto,då kommer många att minnas.”sukiyaki”.Låten toppade listorna i Juli 1963..Sukiyaki låg etta på listan ”Billboard Hot 100 number one single” från den 15 till den 29 juni som den enda låt som någonsin sjungits helt på japanska.Den 10 oktober 1964 var han gäst hos Lennart Hyland i Hylands hörna som sändes live från Tokyo i samband med öppningsceremoni av de olympiska sommarspelen.Kyu Sakamoto omkom i historiens hittills värsta singelflygolycka 1985, då Japan Airlines Flight 123 havererade ner i en dal i Gunma prefektur.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Minns populära låtar från 60 talet..”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: