Minns populära låtar från 60 talet..


The Animals var ett brittiskt R&B- och bluesinfluerat rockband aktivt på 1960-talet.Gruppen bestod ursprungligen av Eric Burdon (sång), Hilton Valentine (gitarr), Alan Price (orgel), Chas Chandler (basgitarr) och John Steel (trummor). Medlemmarna hade spelat tillsammans i ungefär två år som The Kansas Five. 1964 tog man namnet The Animals.Deras version av den traditionella sången ” House of the Rising Sun”. Gruppen piffade upp sången med gitarr och keyboard och Eric Burdon sjöng med en ylande vild röst. Detta blev gruppens genombrott och var en stor internationell hit. Den toppade både Englandslistan och billboardlistan, och det är nog i första hand denna låt man tänker på när man talar om the Animals.Månadens låt September 1964.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Minns populära låtar från 60 talet..”

  1. Ojoj den låten har man hört mycket, en av de första Animalslåtar jag hörde, jag hade nog LPn där den fanns också. Den finns ju i en hel massa inspelningar och var en av de vanligaste låtarna vid elden på beachpartyn, den och Tom Doley.
    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: