Minns populära låtar från 70 talet..


Månadens mest populära låt Januari 1971 blev My Sweet Lord.Skriven av George Harrison. Den första versionen spelades inte in av Harrison själv utan av keyboardspelaren och baptisten Billy Preston. Prestons version var producerad av Harrison och gavs ut av The Beatles skivbolag Apple i början av 1970. En tid senare kom Harrisons egen version på hans album All Things Must Pass från slutet av 1970.På inspelningen medverkar bland annat gitarristen Eric Clapton.Låten blev en stor hit och toppade singellistorna i såväl Storbritannien  som USA. Harrisons version är mer hinduisk. Kören George O’Hara-Smith Singers sjunger såväl ”Hallelujah!” som Hare Krishna-mantrat i bakgrunden.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Minns populära låtar från 70 talet..”

  1. Bra låt. Googlade om GH, han höll också på bli mördad som John Lennon. Men med GH var det kniv. Ruggigt. Vilken otur dom hade. Jag brukar lyssna på låtar på Youtube. Har du tänkt på vilka stora och många, många bra artister som finns nu eller funnits.
    Ha en bra kväll!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: