Dagens fakta 30 Januari.


Dagens namn

Gunhild

Hur många heter Gunhild?

 • Antal kvinnor som heter Gunhild 8 745 st (2 898 tilltalsnamn)
 • Namnsdag Gunhild 30 januari

Vad betyder Gunhild?

Kvinnonamnet Gunhild är ett fornnordiskt namn som betyder stridsmö. Kortformer är Gun, Gunni och Gulli. Namnet var förhållandevis populärt på 40- och 50-talet, men har sedan minskat betydligt i användning.
31 december 2005 fanns det totalt 17 683 personer i Sverige med namnet,varav 7 175 med det som tilltalsnamn.

Gunilla

Hur många heter Gunilla?

 • Antal kvinnor som heter Gunilla 51 831 st (25 869 tilltalsnamn)
 • Namnsdag Gunilla 30 januari

Vad betyder Gunilla?

Kvinnonamnet Gunilla är en latiniserad form av Gunhild som är sammansatt av orden gunnr och hild som båda betyder strid. Gunilla Johansdotter (Bielke af Åkerö) gjorde namnet allmänt känt när hon gifte sig med Johan III och blev drottning av Sverige Sveriges drottning 1585. Äldsta belägg i Sverige, år 1473.
Namnet var något av ett modenamn på 1940-talet och 1950-talet, men är inte så vanligt numera. 31 december 2005 fanns det totalt 55 335 personer i Sverige med namnet,varav 27 441 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 114 flickor namnet, varav 2 fick det som tilltalsnamn.

Kalender med temadagar 2022<>30 Januari
Världsdagen för leprasjuka

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

0 °C Vind 15,9 m/s Mulet, men troligen uppehåll Känns som-9° Daggpunkt-1° Fuktighet 93.6% Soluppgång 08:13 Solnedgång 15:54 Dagens längd 7 h 41 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

5 reaktioner till “Dagens fakta 30 Januari.”

 1. Jag tror det var en f.d pojkvän eller någon som var kär i henne som åkte fast för det.
  Ekar blir ju flera hundra år gamla, men att de skulle stå så stadigt hade jag ingen aning om, det har ju fallit en och annan gren från denna under åren, det är ju bara liiiite grönt på den på somrarna, men ajg tycker det blir mer och mer, som om den tänker komma igen.
  Båda kryddorna har mycket smak och gurkmeja är dessutom hälsosam, hjälper mot bl.a inflammationer och värk.
  Kram

 2. Gunilla var en barndomsvän i Mackmyra, hon försvann i slutet på 90-talet och det var stort sökpådrag, slutligen hittades hon mördad inrullad i en matta i ett förråd, jag har för mej att det var i Hägersten.
  Innan hon hittades gick de ut med hennes bild på Efterlyst och jag fick en chock, jag hade ju läst om G som saknades och att hennes systrar från Valbo hade sökt henne i Sthlm, men kopplade inte. Så hemskt när det kommer sådär nära.
  Kram

 3. Jag hade en kollega en gång som hette Gunhild. Gunillor har jag också jobbat med och känner flera stycken privat också. Liiite vanligare namn kan man säga 🙂

  Ha en skön söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: