Conny hälsade på i Skutskär.


Ja Conny en som jag aldrigt räffat,bara talat med på telefon,Conny jobbar som journalist på Arbetarbladet.Han hade via Facebook sett min blogg och ville träffa mig.Kanske för att få veta lite mer om ”Farfar Hebbe”.Vi träffades för ett tag sedan,detta möte resulterade i denna artikel i den lokala tidningen Arbetarbladet..

Jag har nu även kommit ett steg till mot våren,jag har sett Sädesärlan.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Conny hälsade på i Skutskär.”

 1. Attans vad du är bra på historiska årtal, för du har väl inte frågat Google? *fniss*
  Underbart med de gamla dialekterna, synd att de där man knappt förstår försvinner med den äldsta generationen. Roy var en bonde som var granne med stugan, när man kom i juni förstod vi barn knappt vad han sa, men efter nån vecka hade vi friskat upp minnet och började nästan prata öländska själva. Nu finns det inte många med de riktigt gamla dialekter kvar någonstans tror jag.
  Jag försökte läsa Arbetarbladet på nätet, men det var en låst artikel.
  Kram

 2. Meeen vad roligt, så nu är du superkändis i arbetarbladets spridningsområde. Tyvärr kan jag inte läsa texten då den flyter ihop.
  Och nästan lika roligt att sädesärlan äntligen visade sej, de är ju så himla söta där de liksom springer i förväg när man kommer gåendes.
  Det var en riktig krutgubbe, den där Elis i Ormsjö.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: