Dagens fakta 22 Maj.


Dagens namn

Hemming

Hur många heter Hemming?

  • Antal män som heter Hemming 324 st (47 tilltalsnamn)
  • Namnsdag Hemming 22 maj

Vad betyder Hemming?

Betydelsen av mansnamnet Hemming är omtvistat. Möjligtvis kommernamnet från det isländska ordet hamr som betyder ”gestalt” eller ”skepnad”.Hemming hör till de ovanliga namnen i Sverige. Den 31 decemer 2005 fanns totalt 366 personer i Sverige med namnet Hemming varav 58 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 2 pojkar namnet, men ingen fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 22 maj, (1901?1992: 8 april).Någon Hemming grundade Hemmingsmark, tätort i södra Norrbotten, Piteå kommun.Namnet Hemming förekommer även som efternamn.

Henning

Hur många heter Henning?

  • Antal män som heter Henning 8 284 st (1 817 tilltalsnamn)
  • Antal kvinnor som heter Henning 6 st
  • Namnsdag Henning 22 maj

Vad betyder Henning?

Mansnamnet Henning är ett forntyskt namn med oklart ursprung. Det kan härstamma från Johannes eller Henrik. Enligt en tolkning betyder det ”den som stiftar fred”. Och enligt en annan betyder det ”den skicklige”.
Henning förekommer även som efternamn. Henning är namnet på ett samhälle i Norge, samt i Illinois, Minnesota och Tennessee i USA.

Kalender med temadagar 2022<>22 Maj
Internationella dagen för biologiskt mångfald * Picknickens dag *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+7 °C Vind 2,0 m/s Mulet, men troligen uppehåll Känns som +5° Daggpunkt +5° Fuktighet 89.5% Soluppgång 03:52 Solnedgång 21:42 Dagens längd 17 h 50 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Dagens fakta 22 Maj.”

  1. Jaha, så det är IDAG vi skulle planerat picknicken, typiskt, för idag hinner jag inte, det blir fotboll Kalmar FF -DIF, egentligen är jag inget fan av fotboll, men bad att få följa med då ett Sthlms lag spelar.
    Ha en fin dag,
    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: