Dagens fakta 4 Juli.


Dagens namn

Ulla

Hur många heter Ulla?

 • Antal kvinnor som heter Ulla 49 227 st (31 900 tilltalsnamn)
 • Antal män som heter Ulla 2 st
 • Namnsdag Ulla 4 juli

Vad betyder Ulla?

Kvinnonamnet Ulla är den feminina formen av Ull, Fornnordisk solgud. Ulla kan också vara en kortform av Ulrika, den feminina formen av Ulrik som är av tyskt ursprung och är sammansatt av två ord som betyder ”arvegods” och ”mäktig”. Ulla kan också ses som en smekform av Ursula. Det äldsta svenska belägget är från år 1771. Ulla var ett modenamn och ett av de vanligaste namnen på 1930- och 1940-talet men har blivit ovanligt de senaste decennierna. Det finns 65518 kvinnor som har förnamnet Ulla. Av dessa har 43687 namnet Ulla som tilltalsnamn/ förstanamn. År 2003 fick 55 flickor namnet, varav 2 fick det som tilltalsnamn.

Ulrika

Hur många heter Ulrika?

 • Antal kvinnor som heter Ulrika 40 916 st (19 159 tilltalsnamn)
 • Antal män som heter Ulrika 2 st
 • Namnsdag Ulrika 4 juli
 • Andra stavningar Ulrica
 • Vanliga smeknamn Ullis

Vad betyder Ulrika?

Ulrica/Ulrika är ett kvinnonamn av forntyskt ursprung. Det är sammansatt av ord som betyder arvegods och mäktig. Det äldsta belägg som finns för namnet är från år 1679.Ulrika Eleonora av Danmark gifte sig med Karl XI i slutet av 1600-talet och namnet Ulrika togs in i svenska almanackan då deras dotter, Ulrika Eleonora, blev regent 1718. Namnet var mycket populärt på 1960 -1970 talen men har sedan snabbt minskat i användning.

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+13° C Vind 0 m/s Molnigt, men troligen uppehåll Känns som+12° Daggpunkt+12° Fuktighet 98 % Sikt 16643 m Soluppgång 03:28 Solnedgång 22:20 Dagens längd 18 h 51 min.

Strulade lite med min uppkoppling mot Nätet…Funkar nu,tror det var min router som spökade..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “Dagens fakta 4 Juli.”

 1. Tekniken verkar ha fått värmeslag lite var stans, syrrans mobiler slutade funka under flera dagar hon och sen helt plötsligt funkade de. Man blir lite förb…. på Telia som ser till att fast telefoni är rena rånet och sen kan de inte hitta felet på mobilabonemanget, vad gör man om man om man blir dålig mitt i natten och mobilen krånglar?
  Ha det fint,
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: