Dagens fakta 25 Juli.


Dagens namn

Jakob

Hur många heter Jakob?

  • Antal män som heter Jakob 15 180 st (10 393 tilltalsnamn)
  • Antal kvinnor som heter Jakob 33 st
  • Namnsdag Jakob 25 juli
  • Andra stavningar Jacob
  • Vanliga smeknamn Jacke

Vad betyder Jakob?

Jakob, Jacob, är ett mansnamn av hebreiskt ursprung. Betydelsen är omstridd, en teori är att det betyder ”må han skydda”. Andra betydelser kan var ”Han som griper om hälen” syftande på att Esau och Jakob var tvillingar och Jakob född som nummer två. Det kan också betyda ”tvilling”. Tidigare dominerade i Sverige stavningen med ”k”, men bland de yngre är det ganska jämnt mellan Jakob och Jacob.Jakob har ökat snabbt i popularitet sedan 1970-talet och är i dag ett av de vanligaste tilltalsnamnen bland de yngsta. 1995 nådde Jakob en plats bland de 25 vanligaste tilltalsnamnen och de senaste åren har det legat på en plats runt 10. Namnet var också relativt populärt under 1900-talets början.

Kalender med temadagar 2022<>25 Juli
Trä nålen-dagen *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+15° C Vind 1 m/s Mulet, men troligen uppehåll Känns som+15° Daggpunkt+12° Fuktighet 86 % Sikt 39989 m Soluppgång 04:08 Solnedgång 21:43 Dagens längd 17 h 34 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

En tanke på “Dagens fakta 25 Juli.”

  1. Jakob är en tokig kille här, alltså inte tokig på pappret, han är trevlig men har högtravande planer som han knappast ror i land med.
    Ha en fin dag
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: