Bill Anderson,vem är det??


Jo..James William Anderson III, mer känd som Bill Anderson, född 1 november 1937 i Columbia, South Carolina, är en amerikansk countrysångare, låtskrivare och TV-personlighet. Han har gett ut mer än 40 studioalbum och har nått förstaplatsen på den amerikanska countrymusikens topplista sju gånger: 29 av hans singlar har dessutom nått tio-i-topp. På grund av sin röststil med drag av narrationer har han fått smeknamnet ”Whisperin’ Bill”.

Dolly Rebecca Parton, född 19 januari 1946 i Pittman Center, Tennessee, är en amerikansk countryartist. Inom musiken är hon verksam som sångerska,  låtskrivare,  instrumentalist och skivproducent. Hon behärskar instrumenten  gitarr,  banjo, cittra, piano och munspel. Inom musiken erhöll Parton sina största framgångar under 1970- och 80-talen. Hon är en av världens mest produktiva låtskrivare och har skrivit och registrerat över 3 000 låtar, däribland ”I Will Always Love You”, ”Jolene”, ”Coat of Many Colors” och ”9 to 5”. Parton har haft 25 låtar som placerat sig som etta på Billboards  countrymusik-lista.

Här ska vi lyssna på när dom tillsammans framför.Someday It’ll All Make Sense.En fin melodi som kom ut i Juni 2022.

Bill 85 år,,Dolly 76 år…Ålder är bara en siffra,bra jobbat båda två..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

En tanke på “Bill Anderson,vem är det??”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: