Är Släktforskning en ”Never Ending Story”


Ja det är jag helt säker på att det är,,jag har ju pysslat med detta i mer än 50 år,,och fortfarande dyker det upp saker av stort intresse..Den som söker han finner…Jag vet inte hur många år jag sökt information Elias Albert Eliasson,en bror till Farmor som utvandrade till Amerika.Jag vet att han föddes 1874,var dräng i Östra Ormsjö,fick en dotter 1900 (Ester Kristina).Utvandrade 1905 hamnade i Roseau, Minnesota.Han avled 1949..Så långt hade jag fakta..Igår gjorde jag ett stort framsteg,,jag hittade var han ligger begravd,gravsten och kyrkogård..Man får inte ge upp…

Jag forskar vidare..Två av farmors bröder finns med på en passagerarlista från ångfartyget Calypso 1913.Destination Hull i England,om båten forsätter vidare mot Amerika eller om dom måste byta båt? vem vet..Där fanns även en till från Dorotea omnänmd Karl Verner Karlsson.Farmors bröder Erik Alfred Eliasson och Jonas Peter Eliasson..Deras mål Kinistino som är en stad i Saskatchewan, Kanada. Kinistino ligger i norra-centrala Saskatchewan.Här står att hemvist för Jonas Peter är Amerika,det stämmer han hade utvandrat tidigare 4/7 1905 han var hemma på besök och på återresan så följde hans bror Erik Alfred med..

Järnvägstationen i Kinistino

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

En tanke på “Är Släktforskning en ”Never Ending Story””

  1. Ja, det är definitivt never ending story, så spännande att få reda på sin släkts historia.
    Som du vet har jag inte tålamod som räcker till detta, men vet vad som händer i framtiden, då kanske….
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: