Dagens fakta 6 September.


Dagens namn

Lilian

Hur många heter Lilian?

 • Antal kvinnor som heter Lilian 14 948 st (5 895 tilltalsnamn)
 • Antal män som heter Lilian 12 st
 • Namnsdag Lilian 6 september

Vad betyder Lilian?

Lilian är ett brittiskt kvinnonamn, som kommer av det engelska ordet för lilja. En alternativ stavning är Lillian.Namnet är för närvarande inte så vanligt. De flesta bärare av namnet är äldre. 31 december 2005 fanns det totalt 17 721 personer i Sverige med namnet Lilian, varav 6 937 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 46 flickor namnet, varav 9 fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 6 september, (1986-1992: 15 november, 1993-2000: 7 maj). Forskare hävdar även att det är ett svenskt namn som betyder liten and. namnet lilian är också ett franskt- turkiskt namnI Frankrike är namnet just nu populärt som pojknamn bland de små.

Lilly

Hur många heter Lilly?

 • Antal kvinnor som heter Lilly 15 543 st (6 012 tilltalsnamn)
 • Antal män som heter Lilly 4 st
 • Namnsdag Lilly 6 september

Vad betyder Lilly?

Lilly är ett brittiskt kvinnonamn som troligtvis från början är ett smeknamn för Elisabet. Eventuellt kan det istället komma från det engelska ordet för lilja, som symboliserar oskuld och renhet. Det har använts i Sverige sedan 1800-talet. Namnet var ett modenamn i början på 1900-talet, men efter 1930 gick populariteten neråt. 31 december 2005 fanns det totalt 11 079 personer i Sverige med namnet Lilly varav 5 656 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 138 flickor namnet, varav 27 fick det som tilltalsnamn.Lilly är ett av de namn som ökar mest i mest i popularitet.Förutsätter man att Lilly är ett smeknamn för namnet Elisabeth så betyder det ”Gud är fullkomlig”, annars betyder namnet Lilly ?renhet?.

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+5° C Vind 0 m/s Klart och uppehållsväder Lufttryck 1026 hPa Sikt 2651 m Soluppgång 05:54 Solnedgång 19:41 Dagens längd 13 h 46 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Dagens fakta 6 September.”

 1. Nu har jag tittat på dina inlägg från fjällkanten, det ser ut som du njutit fullt ut och det var väl meningen också. Vad jag förstår har du gjort stugan vinterklar. Men jag måste nog tycka att du gasade på bra när du skulle hem.
  Jag har också haft en fin vecka på bortaplan, men Bornholm slår inte Nordjylland om jag får tycka till.
  Ha det fint,
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: