Dagens fakta 22 September.


Dagens namn

Maurits

Hur många heter Maurits?

 • Antal män som heter Maurits 528 st (113 tilltalsnamn)
 • Namnsdag Maurits 22 september

Vad betyder Maurits?

Maurits eller Mauritz är ett mansnamn och en kortform av Mauritius som var den ursprungliga latinska formen av namnet. Det betyder ”man med Morer moriskt (mörkt) utseende”, eller ”man från Mauretanien”. Namnet började användas inom adeln i Sverige på 1400-talet 1400- och 1500-talet 1500-talen. En vanlig smekform av namnet är Moje. 31 december 2005 fanns 6 419 personer med förnamnet Maurits/Mauritz, varav 659 hade det som tilltalsnamn. De flesta stavar namnet med z.Namnsdag: 22 september (sedan 1830)

Moritz

Hur många heter Moritz?

 • Antal män som heter Moritz 262 st (127 tilltalsnamn)
 • Antal kvinnor som heter Moritz 2 st
 • Namnsdag Moritz 22 september

Vad betyder Moritz?

Moritz en tysk form av mansnamnet Maurits som i sin tur är av latinskt ursprung. Det betyder ”man med Morer moriskt (mörkt) utseende”, eller ”man från Mauretanien”. Namnet är mycket ovanligt.31 december 2005 fanns det 133 personer med förnamnet Moritz, varav 44 hade det som tilltalsnamn. Det fanns också 358 personer som heter Moritz i efternamn.Namnsdag: 22 september (sedan 1986)

Kalender med temadagar 2022<>22 September
Internationella bilfria dagen * Hobbitdagen *
Noshörningens dag *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+2° C Vind 0 m/s Klart och uppehållsväder Lufttryck 1022 hPa Sikt 1069 m Soluppgång 06:33 Solnedgång 18:51 Dagens längd 12 h 18 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Dagens fakta 22 September.”

 1. Mautits hette pappan till en av mina barndomsvänner här. 3 grader, ja nu är det höst.

  Fläskytterfile´ och carre´ gillar jag ibland, men äter det sällan, nöt om det är färs eller biff annars blir det mest fisk och vilt. Mina soppor blir mest grytor, om jag inte kör snabbvarianten, fräs/koka (wok)grönsaker och mixa ihop med creme fraiche, grädde eller vad du har, till den har rätt konsistens för dej, den behöver inte ens redas, sen är det bara fantasin som avgör vad man lägger i tallriken till, kokt ägg, stekt chorizo – bratwurst, smulad fetaost, räkor, frikadeller eller något annat man tycker om. Prova!!!
  Ha en fin fortsättning på din dag
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: