Man lever så länge man lär!


En sanning som är säker..Idag så hade jag planerat att laga till en Höstgryta,vilket jag också gjorde..Jag hade planerat och skurit ner det som skulle ingå i grytan..Det var Fläskcarré,,Potatis,,Sötpotatis,,Champinjoner,, Morot,,Lök,,Paprika,,Creme fraice,,Matgrädde,,Svampbuljong,,salt/peppar. Brynte på köttet och svampen,,allt sedan ner i en gryta,som fick småputtra på spisen i ca 20 min,smakade av ett par gånger,behövdes lite mer salt o peppar. Smakade riktigt bra,första gången jag använde svampbuljongtärninar 2 st,en riktig smakhöjare..Lärde även att sötpotatis kräver kortare koktid än vanlig potatis,den blev lite för lös..Men smaken på grytan får 5,5 på 5 gradsskalan. Lärdom,tillsätt ingredienserna i rätt tid och ordning..Nästa gång säkert (;>).

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

En tanke på “Man lever så länge man lär!”

  1. Ser hur gott ut dom helst, det kanske inte gjorde så mycket att sötpotatisen blev mosig, kanske tvärtom?
    Ja det är olika koktid på rotfrukterna, kålrot behöver nog längst, så det var nog nån mening med att det blev lök istället, sen är det nog morot. Jag är dålig på att använda buljongtärning.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: