Dagens fakta 23 Mars.


Dagens namn

Gerd

Hur många heter Gerd?

 • Antal kvinnor som heter Gerd 18 284 st (10 545 tilltalsnamn)
 • Antal män som heter Gerd 121 st (70 tilltalsnamn)
 • Namnsdag Gerd 23 mars

Vad betyder Gerd?

Kvinnonamnet Gerd är av nordiskt ursprung och betyder ungefär den skyddande eller möjligtvis hon som tillhör gården. I Tyskland är Gerd ett mansnamn, därför att det används som en förkortning av namnet Gerhard. Gerd är ett mycket vanligt namn bland kvinnor mellan 50 och 70 års ålder, ett av de 50 vanligaste. Bland de yngre är namnet just nu ovanligt.31 december 2005 fanns det totalt 24031 personer i Sverige med namnet,varav 15152 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 25 flickor namnet, men ingen fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 23 mars.Namnet betyder Vacker dam.

Gerda

Hur många heter Gerda?

 • Antal kvinnor som heter Gerda 3 574 st (1 011 tilltalsnamn)
 • Antal män som heter Gerda 3 st
 • Namnsdag Gerda 23 mars
 • Andra stavningar Gärda

Vad betyder Gerda?

Kvinnonamnet Gerda eller Gärda är antingen en variant av Gerd eller av tyskt ursprung, en kortform av Gerdeke eller Gertrud. Namnet var populärt i slutet på 1800-talet och en bit in på 1900-talet, men har sedan dess inte haft någon riktig popularitetstopp. Nordiskt namn med möjlig betydelse ”skydd, hon som hör till gården”. Några enstaka flickor i varje årskull får namnet som tilltalsnamn just nu.

Kalender med temadagar 2023<>23 Mars
Nordens dag * Världsmeteorologidagen * Matlådans dag *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+4° C Vind 5 m/s Molnigt, men troligen uppehåll Lufttryck 988 hPa Daggpunkt+1° Fuktighet 81 % Sikt 16770 m Soluppgång 05:43 Solnedgång 18:11 Dagens längd 12 h 27 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Dagens fakta 23 Mars.”

 1. Ja, det blir nog en riktig rysare i Växjö på Fredag, jag antar att det blir full arena. Just ja, att de sänkt biljettpriserna för Brynäsmatchen i kväll är ju fantastiskt för alla, både klubben, laget och fansen. Ikväll gör jag nog av med en del energi!
  Kram

 2. Tre Gerdar har jag haft i närheten under Osdalsåren.
  Igår gjorde jag inte av med så mycket energi i soffan, jag tyckte det var en ganska trist tillställning, jag blev grymt trött i huvudet av ljudnivån det var nog största anledning till att jag gick hem.
  Ha en fin dag,
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: