Dagens fakta 19 April.


Dagens namn

Ola

Hur många heter Ola?

 • Antal män som heter Ola 20 736 st (9 584 tilltalsnamn)
 • Antal kvinnor som heter Ola 369 st (333 tilltalsnamn)
 • Namnsdag Ola 19 april

Vad betyder Ola?

Mansnamnet Ola är kortform av Olav som i sin tur är en syd- och västsvensk form av Olof. Olof är ett fornnordiskt namn som betyder ”ättling”. Före 1900-talet användes namnet främst i syd- och västsverige. Ola började användas som dopnamn i någon större utsträckning först på 1900-talet. Just nu är trenden snabbt nedåtgående. 31 december 2007 fanns det totalt 21229 personer i Sverige med namnet Ola varav 9768 med det som tilltalsnamn.År 2008 fick 9 pojkar Ola som tilltalsnamn. Namnsdag: 19 april, (1986-1992: 29 juli).

Olaus

Hur många heter Olaus?

 • Antal män som heter Olaus 263 st
 • Namnsdag Olaus 19 april

Vad betyder Olaus?

Mansnamnet Olaus är en latinsk form av Olav eller Olof.Tidagare stod det endast Olaus Petri i almanackan den 19 april, men Olaus las till 1986och Ola, som är en variant av namnet tillkom 1993.Namnet är ovanligt.31 december 2005 fanns det totalt 362 personer i Sverige med namnet Olausvarav 22 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 5 pojkar namnet, men ingen fick det som tilltalsnamn.

Kalender med temadagar 2023<>19 April
Skottkärrans dag *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

-2° C Vind 0 m/s Klart och uppehållsväder Känns som-2° Lufttryck 1039 hPa Daggpunkt-2° Fuktighet 93 % Sikt 50000 m Soluppgång 05:20 Solnedgång 20:19 Dagens längd 14 h 58 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Dagens fakta 19 April.”

 1. Dagens namn, Ola Håkansson i Ola & Janglers mer än så kommer jag inte på.
  Ja det ska bli kul med uggleungarna.
  Vi hörde om en hornuggla som hade boat i en tall på en camping, men boet blev för tungt och blåste sönder vid ett tillfälle, de tre ungarna var rätt stora så hon tog sej ner med de efter sej, sen gick de på rad över gräset till en annan tall där de klättrade upp och satte sej i olika grenar. Vi kom precis efter det och såg det trasiga boet och ungar som satt i nya tallen. Tänk om vi kommit en halvtimme tidigare!
  Ha en fin dag
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: